Αφιερωματα

Εξερευνούμε το Πήλιο με τον «βράχο» Χ-class της Mercedes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Aναδημοσίευση από περιοδικό The Route
Φωτογράφιση: Hλίας Σακελλάρης

Είναι η μυρωδιά του ξύλου που βγαίνει από τις καμινάδες των τζακιών. Τα σύννεφα που πυκνώνουν πάνω από τα χωριά, τα αχνοκίτρινα φύλλα των δέντρων που καλύπτουν κάθε σπιθαμή στα δάση. Ένας καμβάς ζωγραφικής, που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και σε προκαλεί να τον απολαύσεις στο έπακρο. 

O… βράχος της Mercedes

Η γοητεία του Πηλίου είναι μοναδική. Οι επιλογές ανεξάντλητες. Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και ειδικά την περίοδο των εορτών. 

Με φόντο την πανέμορφη Μακρυνίτσα

Χιλιάδες τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου το επισκέπτονται, εξερευνώντας το προικισμένο από τη φύση βουνό, απολαμβάνοντας την ομορφιά των χωριών, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των αρχοντικών, τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τις καλοδιατηρημένες πλατείες με τους αιωνόβιους πλατάνους και τα εδέσματα των παραδοσιακών ταβερνών. 

Πήραμε τον δρόμο για το Πήλιο, οδηγώντας την Mercedes X-CLASS

Η ανάβαση έμοιαζε παιχνιδάκι

Η Πορταριά και η Μακρινίτσα αποτελούν δύο από τα «έργα τέχνης» του Πηλίου.

Ατενίζοντας τον όμορφο Βόλο

Στο βουνό των Κενταύρων, η X-Class The Rock Edition έκλεψε την παράσταση

Τα επισκεφθήκαμε με τη Mercedes X-Class, το πρώτο premium pick-up, ένα ιδιαίτερο όχημα που παρότι φέρει καρότσα συνδυάζει με εκπληκτικό τρόπο το lifestyle χαρακτήρα και την περιπετειώδη εμφάνιση. 

Η X-Class The Rock Edition στο στοιχείο της

Μία αυθεντική Mercedes που μαγνητίζει τα βλέμματα, ταξιδεύει με άνεση στην εθνική οδό διατηρώντας σταθερά υψηλή ταχύτητα.

Κινείται ευέλικτα στις στενές επαρχιακές διαδρομές παρά τον όγκο της, φιλοξενεί με άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες και μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δοκιμασία, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί στο διάβα της. 

Στο βουνό των Κενταύρων, η X-Class The Rock Edition έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση.

Το μαύρο χρώμα του αμαξώματος, οι αποκλειστικές ζάντες, οι μπάρες από ανοξείδωτο χάλυβα και, φυσικά, το μεγάλο αστέρι στη μάσκα, δεν άφησαν ασυγκίνητο κανέναν. 

Στον κεντρικό δρόμο της Πορταριάς, ντόπιοι παραγωγοί πλησιάζουν για να παρατηρήσουν το πολυτελές σαλόνι, νεαρά ζευγάρια κοιτούν με ενδιαφέρον.

Άλλοι ζητούν να φωτογραφηθούν δίπλα της. Αδιαμφισβήτητα, αυτή η Mercedes έχει πολύ περισσότερες αρετές από αυτές που φαντάζεται κανείς. 

Κέντρισε όλα τα βλέματα, ντόπιων και επισκεπτών του Πηλίου

Ο «αγρότης» της γερμανικής φίρμας είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ένα τετράτροχο θηρίο με υψηλές δυνατότητες, που στέκεται αγέρωχο στα VIP πάρκινγκ των πολυτελών εστιατορίων, σκαρφαλώνει σαν αγρίμι στα καλντερίμια, κουβαλά με χάρη την πραμάτεια των επαγγελματιών και διαθέτει ακόμη και ηλεκτρικά καθίσματα για την άνεση των καλωπισμένων κυριών. 

Δείτε ένα μίνι-photo gallery από το ταξίδι μας...

Δείτε επίσης:

Μercedes Tourismo RHD 15: Η ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας στους ελληνικούς δρόμους

Ο Δ. Τσάπας, Διευθυντής Πωλήσεων Mercedes-Benz Ελλάς στο Route