Νεα

Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι μπροστά στην είσοδο του «Αχιλλοπούλειου», αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, θέτοντας θέματα απόλυσης των συμβασιούχων καθυστέρησης έγκρισης του προϋπολογισμού, καθυστέρηση στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, τους χαμηλούς μισθούς και την περικοπή τωνεφημεριών. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, σήμερα Πέμπτη έγινε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας σε ενωτικό κλίμα και ομόφωνα αποφασίστηκε η δυναμική προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 στις 12 η ώρα μπροστά στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου διαμαρτύρονται για:

1. Την προσεχή απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων. Το επικουρικό προσωπικό εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνια τώρα. Η απόλυσή των συναδέλφων θα δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε αρκετά Τμήματα του Νοσοκομείου.

2. Την καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου που αφορά στους τελευταίους μήνες. Διαμαρτυρόμαστε γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση και περικοπή θα σημαίνει μοιραία περικοπή στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

3. Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που χρειάζεται για τη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου.

4. Τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των νέων ιατρών (ειδικευόμενων και ειδικών). Πρέπει άμεσα να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των νέων ιατρών, ώστε να αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα μας.

5. Τις παράλογες περικοπές των εφημεριών των ιατρών. Ενώ το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει περισσότερες εφημερίες λόγω της υπάρχουσας υποστελέχωσης, οι υπερβάλλουσες εφημερίες περικόπτονται.

6. Την παντελή απουσία, από την πλευρά της Πολιτείας, προγραμμάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Οι γιατροί δηλώνουν αντίθετοι στην πρόταση μετατροπής των Δημόσιων Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και στηνπροσπάθεια παράτασης της συνταξιοδότησης των ιατρών στα 69 έτη.
«Επειδή η προάσπιση της Υγείας αποτελεί καθήκον όλων μας, σας περιμένουμε την Πέμπτη 07-11-2019 στις 12, στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΚΝΥΜ.