Νεα

Πράσινο φως για το τουριστικό χωριό στο ιστορικό ΞΕΝΙΑ Σκιάθου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε στις 12 Ιουλίου 2021, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, εγκρίνοντας υποθέσεις εκ των οποίων η μία σημαντική αφορά στον Νομό Μαγνησίας:

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ – Αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας για την ανακαίνιση-εκσυγχρονισμό του χαρακτηρισμένου ως μνημείου Ξενία Σκιάθου και ανέγερση τουριστικού χωριού.

Αφορά σε αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας του έργου με τίτλο «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΥ ΩΣ ΜΝΗΜΕΙΟ “ΞΕΝΙΑ” ΣΚΙΑΘΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ – ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ» για την ανέγερση του τουριστικού – παραθεριστικού χωριού.

Το κτίριο του Ξενία ανακαινισμένο και εκσυγχρονισμένο ως μια κύρια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 64 κλινών βρίσκεται στο ψηλότερο δυτικό άκρο του ακινήτου συνολικής έκτασης 65.977m2.

Η αναθεώρηση κρίνεται σκόπιμη για τη σωστή λειτουργία και εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου πέντε αστέρων, τη διευκόλυνση του προσωπικού που θα εργάζεται στο κατάλυμα καθώς και τους επισκέπτες με ιδιαίτερη μέριμνα για εμποδιζόμενα άτομα και ΑΜΕΑ. Επιπλέον, οι μεταβολές αυτές συμβάλλουν στον βιοκλιματικό σχεδιασμό για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος τόσο λόγω μετακινήσεων εντός του Τουριστικού Χωριού όσο και της επιπρόσθετης σκίασης που προσφέρουν.