Νεα

Tαλαιπωρία, ουρές και ασυνεννοησία έφερε η Ζηνοβία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σφοδρή χιονόπτωση έφερε το δεύτερο κύμα της κακοκαρίας “Ζηνοβία”, όπως και ένα μεγάλο χάος ασυννενοησίας.

H έντονη χιονόπτωση που σημειώθηκε από το πρωί στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Πέρασαν τόσες ώρες με ακινητοποιημένα οχήματα, ουρές φορτηγών και λεωφορείων και το απόγευμα της Δευτέρας τελικά δόθηκε η εντολή για διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών. Λίγες ώρες αργότερα δόθηκε ξανά ο δρόμος σε κυκλοφορία.

Αφού ο χιονιάς προκάλεσε ολικό black out στη Βοιωτία, εισέβαλε και στις βόρειες περιοχές του νομού Αττικής αναγκάζοντας τις Αρχές να κλείσουν την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, ενώ ήδη από το μεσημέρι υπήρχαν έντονα προβλήματα στο ύψος του Καπανδριτίου με τεράστιες ουρές να σχηματίζονται και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου.

Οι εικόνες που μεταέδωσαν τα ΜΜΕ, αλλά και οι περιγραφές εγκλωβισμένων ταξιδιωτών με Ι.Χ., επαληθεύθουν ότι ακόμη μία φορά ο μηχανισμός της διαχειρίστριας εταιρείας αυτοκινητοδρόμων και τα αντανακλαστικά των οικείων αστυνομικών διευθύνσεων δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε. 

Απέναντι στα καιρικά φαινόμενα ουδείς μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση ή ότι όλο το πλάνο προετοιμασίας θα λειτουργήσει στο έπακρο. Αλίμονο. Υπάρχει κατανόηση. Ο καιρός αλλάζει, το ίδιο και η σφοδρότητα του κάθε φαινομένου ώρα με την ώρα. Ωστόσο, υπήρξε για ακόμη μία χρονιά έλλειψη συντονισμού και επικοινωνίας που συνετέλεσαν στην ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών (είτε με Ι.Χ. ή με ΚΤΕΛ άλλων νομών, ταξιδιωτικών πούλμαν κτλ). Ενδεικτικά, τα πρωινά δρομολόγια της ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελέστηκαν, αφού δεν υπήρχε κάποια ειδοποίηση ή απαγόρευση και εν μέσω της κακοκαιρίας ζητήθηκε από τους οδηγούς των λεωφορείων για την ασφάλεια των επιβατών να ακινητοποιηθούν. Έκτοτε, η οποιαδήποτε πληροφόρηση ήταν από ανύπαρκτη έως με το σταγονόμετρο.

H ανακοίνωση της Νέας Οδού

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Νέας Οδού «έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα. Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις έως τη λήξη των φαινομένων. Θα υπάρχει διαρκής ανανέωση των ενημερώσεων ανάλογα με την πορεία των καιρικών φαινομένων».

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας Α.Ε. πάντα δίπλα σας

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας Α.Ε. ζητεί συγνώμη από το επιβατικό της κοινό που υπέστη ταλαιπωρία καθ’ οδόν για την Αθήνα.

Δίχως καμία διάθεση για επίρριψη ευθυνών ή αναζήτηση αρμοδίων, η έγκαιρη ενημέρωση από την οικείες αρχές και τη Νέα Οδό θα είχε αποτρέψει την μεγάλη ταλαιπωρία  τόσο των επιβατών, όσο και του προσωπικού της ΚΤΕΛ Μαγνησίας. Από την πλευρά μας προσπαθήσαμε από την πρώτη στιγμή να ενημερωθούμε για την εξέλιξη των φαινομένων (όπως ορθά πράξαμε με την περίπτωση των δρομολογίων του Πηλίου, για τα οποία είχαμε ενημερώσει εγκαίρως από το Σάββατο για τη διακοπή τους), οπότε εάν υπήρχε σωστή και έγκαιρη προειδοποίηση θα είχαμε ενημερώσει τους πολίτες με τη σειρά μας.

Είναι αυτονόητο ότι όποιος επιβάτης το επιθυμεί μπορεί να λάβει πίσω τα αντίτιμο του εισιτηρίου ή να διατηρήσει τη θέση του για μελλοντική χρήση.

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας βρίσκεται συνεχώς σε συνεννόηση με τους οδηγούς των λεωφορείων της, που επιστρέφουν στον σταθμό μας, με κύριο μέλημα την ασφαλή επιστροφή των επιβατών.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα 24210-33254 – 24210-25527 ενώ θα υπάρχουν ενημερώσεις και στα social media μας.