Ταξιδια

Κορυφαίο ελληνικό νησί για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό η Αλόννησος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τη νέα λίστα για τα κορυφαία ελληνικά νησιά που προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές χωρίς συνωστισμό, φέτος το καλοκαίρι, ανακοίνωσε το βρετανικό ταξιδιωτικό μέσο για τον οικογενειακό τουρισμό, Family Traveller. Η δημοσίευση της λίστας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την ανάδειξη των ελληνικών προορισμών στη Μεγάλη Βρετανία εν όψει και του ανοίγματος του ελληνικού τουρισμού που αναμένεται στα μέσα Μαΐου.

«Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Ελλάδα θα μπορεί να υποδεχτεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες από τις 14 Μαΐου. Χωρίς αμφιβολία η επιλογή κάποιου ειδυλλιακού ελληνικού νησιού χωρίς συνωστισμό αποτελεί μία εξαιρετική προοπτική για τις φετινές οικογενειακές διακοπές» αναφέρει το Family Traveller.

Στην κορυφή της λίστας, που περιλαμβάνει προορισμούς από τα Δωδεκάνησα, τις Σποράδες, τα Επτάνησα και τις Κυκλάδες, αναδεικνύεται η Αλόννησος. Σύμφωνα με το Family Traveller, η Αλόννησος δεν είναι ένα συνηθισμένο νησί. Διαθέτει άθικτο φυσικό περιβάλλον στο οποίο ξεχωρίζει ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά θαλάσσια πάρκα και είναι ιδανικός προορισμός για όσες οικογένειες αναζητούν την απόδραση, τα κρυστάλλινα νερά και τις μαγευτικές παραλίες.

Η νέα κορυφαία διεθνής διάκριση έρχεται να προστεθεί σε μία δυναμική πορεία με αφιερώματα και εγκωμιαστικές αναφορές για την Αλόννησο που έχει ήδη προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα. 

«Το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας είναι δύο από τις μοναδικές εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Αλόννησος ως Covid-free τουριστικός προορισμός με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Με σχέδιο και σύστημα, η Αλόννησος μπαίνει καθημερινά στο μυαλό και την καρδιά όλο και περισσότερων ταξιδιωτών από Ελλάδα και το εξωτερικό», δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.