Νεα

Διάκριση φοιτητών του ΠΘ στα Entrepreneurial Impact Awards

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Entrepreneurial Impact Awards του 12ου Δια-πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 κατέλαβε η εταιρία αγροτεχνολογίας Oliveex.io,(https://oliveex.io) που ιδρύθηκε από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Oliveex  ιδρύθηκε από τους Κωνσταντίνο Ακριβό, Δημήτρη Γκαραγκούνη και  Άρη Κολιγλιάτη, τελειόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο διαγωνισμός e υποστηρίζεται από 20+ Πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο και φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30 Απριλίου 2020.

Η Oliveex γεννήθηκε μέσα από το πρόγραμμα της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει ήδη διακριθεί σε Ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Βραβεύτηκε δε για την τεχνολογική λύση IoT που χρησιμοποιεί αισθητήρες και συσκευές ανίχνευσης, πλήρως ασύρματη και είναι 24 ώρες την ημέρα για όλη την εβδομάδα,  συνδεδεμένη σε δεξαμενές αποθήκευσης, συλλέγοντας δεδομένα για την ασφάλεια των ζυμωμένων τροφίμων.