Νεα

Δ. Κολυνδρίνης: Μετράμε ήδη ως ΚΤΕΛ 1,5 εκατ. ευρώ ζημία λόγω κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Δήλωση για την τρέχουσα κατάσταση και για την επόμενη μέρα, που αποτελεί μεγάλο γρίφο για όλες τις επιχειρήσεις, έκανε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε., Δημήτρης Κολυνδρίνης, στο σάιτ istigmes.gr.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΚΤΕΛ Μαγνησίας η ζημιά από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα ανέρχεται τουλάχιστον στο 1,5 εκατ. ευρώ και η οποία δύσκολα, εάν όχι ακατόρθωτα, θα αναπληρωθεί.

Τα ΚΤΕΛ, πανελλαδικά, αποτελούν επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, και δεν σταμάτησαν στιγμή τη λειτουργία τους. Συγκεκριμένα, για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε. που απασχολεί 160 εργαζόμενους και συντηρεί στόλο 82 λεωφορείων, ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Μαγνησίας, η ζημιά είναι διπλή, καθώς οι πάγιες υποχρεώσεις “τρέχουν” όλο το διάστημα της πανδημίας.

Κατά τον κ. Κολυνδρίνη η επόμενη μέρα για τα ΚΤΕΛ πρέπει να κυμανθεί σε τρεις άξονες στήριξης από την Πολιτεία, η οποία όπως προστάτεψε τον πληθυσμό με τα έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα, έτσι θα πρέπει να προγραμματίσει την προστασία της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

-Θα πρέπει να επεκταθεί για κάποιο διάστημα και ποσοστό η αναστολή εργασίας

-Θα πρέπει να δοθεί αποζημίωση για την πληρότητα θέσεων

-Θα πρέπει να χορηγηθούν κεφάλαια κίνησης, με περίοδο χάριτος και χαμηλά επιτόκια

Η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας αποτελεί εταιρεία-πρότυπο που σήκωσε το βάρος της πανδημίας, όπως και σε άλλες κρίσεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να επιτελεί κοινωνικό έργο. Από την πρώτη στιγμή, ως διοίκηση, ενίσχυσε τον τομέα της καθαριότητας, και τόσο με εξωτερικά εξιδεικευμένα συνεργεία καθαρισμού, όσο και με πιστοποιημένα απολυμαντικά τα λεωφορεία καθαρίζονται πριν και μετά το κάθε ταξίδι.  

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και με προγραμματισμό, ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας εκτιμά ότι η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έφερε αποτελέσματα και το μεγάλο στοίχημα είναι να νιώσει ασφαλής ο κάθε πολίτης και να στηριχθεί έμπρακτα η οικονομία, καθώς -όπως τόνισε- “ξεκινάμε από το μηδέν. Το πρόβλημα θα διογκωθεί, εάν δεν στηριχθούν οι επιχειρήσεις, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. 


Πηγή βίντεο: istigmes.gr
Πηγή εξωτερικής φωτό: Ηλίας Σακελλάρης