Συνεντεύξεις

Γιώργος Χρανιώτης στο R: «Ο ερχομός του γιου μου, άλλαξε μαγικά τη ζωή μου»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο Γιώργος Χρανιώτης είναι από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του, ωστόσο η πορεία του στον χώρο της υποκριτικής δεν είναι ο σημαντικότερος λόγος για να τον θαυμάζεις. Κι αυτό γιατί στον… σκληρό δίσκο της καρδιάς του έχει -και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό- δυσεύρετα στοιχεία στις μέρες μας, όπως η ευαισθησία, η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη, τα οποία ξεχωρίζουν όσοι τον γνωρίζουν.

Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είδε την καταξίωση να του χτυπά την πόρτα σε αρκετά νεαρή ηλικία, σε συνέντευξή του στο «Route» μίλησε για την πορεία του στην ηθοποιία, για τις καταγγελίες που, όπως τόνισε, επέφεραν ήδη μία μορφή κάθαρσης στον χώρο της υποκριτικής και για τον ερχομό του γιου του, που άλλαξε μαγικά τη ζωή του.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις πιο όμορφες διακοπές που έκανε μαζί με τη σύζυγό του στην Κούβα.

-Πώς μπήκε μέσα σου το… μικρόβιο της υποκριτικής;

Σε ηλικία περίπου 17 ετών πέρασα έξω από μία δραματι- κή σχολή, μπήκα μέσα, απάντησα σε κάποιες ερωτήσεις και είπα μέσα μου μάλλον αυτό θα κάνω. Όλο αυτό έγινε με ένα μαγικό τρόπο.

Αν και είσαι αρκετά νέος έχεις να επιδείξεις σπουδαίες συνεργασίες… Ποια όμως σου έχει μείνει αξέχαστη και γιατί; Ξεκινάμε με την πιο δύσκολη ερώτηση. Είναι αρκετές οι συνεργασίες που έχω κάνει και τις οποίες ξεχωρίζω. Είναι ανάλογα με τον χώρο, είναι κάποιες από το θέατρο, κάποιες από την τηλεόραση και άλλες από το σινεμά. Ενδεικτικά μπορώ να πω ότι μερικές από τις αγαπημένες μου είναι με τον Γιώργο Καραμίχο, τον Γιώργο Κιμούλη, την Αντιγόνη Βαλάκου, τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, τον Νίκο Περάκη, τώρα με τη Θέμιδα Μαρσέλλου. Είναι όπως καταλαβαίνεις τρεις χώροι και είναι αρκετές οι συνεργασίες, που τις θυμάμαι με αγάπη.

-Πιστεύεις ότι όλα όσα συνέβησαν και τις καταγγελίες που έγιναν στην υποκριτική θα επιφέρουν μια μορφή κάθαρσης στον χώρο σας;

Ήδη νομίζω ότι συμβαίνει αυτό. Και αυτό που μπορώ να διακρίνω στις τελευταίες μου δουλειές είναι ότι υπάρχει ένας σεβασμός, που δεν υπήρχε παλιότερα. Σεβασμός προς τα νέα τα παιδιά. Ισοτιμία κατά κάποιον τρόπο στις σχέσεις, που εγώ πάντα την ήθελα. Πάντα μου δημιουργούσε μία περίεργη αμηχανία το να σέβονται εμένα περισσότερο από ένα 20χρονο παιδί και να μου μιλάνε με πολύ διαφορετικό και ευγενή τρόπο. Επειδή έχω περάσει την έλλειψη σεβασμού δεν μπορώ να τη δικαιολογήσω. Και για καταλήξω για τις καταγγελίες το να μην ενδώσει ερωτικά κάποιος σε σένα αυτός δεν είναι λόγος να μην τον σέβεσαι.

-Μίλησε μας για το ταξίδι που σου έχει μείνει αξέχαστο…

Το ταξίδι στην Κούβα μετά τον γάμο μου. Ήταν ένα συγκλονιστικό ταξίδι, το οποίο όμως δεν θα ήταν συγκλονιστικό αν δεν το είχα κάνει μαζί με τη γυναίκα μου, γιατί ζεσταινόμασταν πολύ. Πήγαμε την πιο λάθος εποχή. Ήταν πολύ ωραίο το γεγονός ότι το μοιραστήκαμε αυτό το ταξίδι και έχουμε να θυμόμαστε πράγματα από αυτό.

-Καλοκαίρι για εσένα τι σημαίνει; Έχεις περάσει διακοπές στο Βόλο, Πήλιο ή Σποράδες;

Φυσικά έχω επισκεφτεί τον Βόλο, για περιοδεία, στο Πήλιο επίσης έχω πάει για να κάνω ελεύθερο κάμπινγκ. Ήταν πολύ όμορφα. Το καλοκαίρι για εμένα σημαίνει πολλά πράγματα. Καλοκαίρι για εμένα σημαίνει η επίσκεψη σε νησιά, να αφήσω το κινητό μου, να στήσω τη σκηνή μου, να πάω σίγουρα στη θάλασσα. Δεν μπορώ να διανοηθώ καλοκαίρι, ούτε σε ποτάμι, ούτε σε βουνό. Περιστασιακά θα τα επισκεφτώ και αυτά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταλήξω στη θάλασσα. Καλοκαίρι σημαίνει σερφ, κύματα, πανηγύρια. Νομίζω ότι αυτό είναι το χρώμα του καλοκαιριού μου.

-Πες μου ένα πράγμα που κάνει τον Γιώργο Χρανιώτη να χαμογελά και ένα που τον εξοργίζει;

Ο γιος μου με κάνει πολύ να χαμογελάω, ενώ με εξοργίζει σε μεγάλο βαθμό η τσιγκουνιά και η αγένεια.

-Θα ήθελα να μας μιλήσεις για την αλλαγή στη ζωή σου μετά τον γάμο σου και τον ερχομό του παιδιού σου…

Ο ερχομός του παιδιού μου είναι το πιο ωραίο πράγμα στη ζωή μου. Την άλλαξε μαγικά. Είναι μία καταπληκτική εμπει- ρία, την οποία είναι καλό να τη ζήσουν όλοι. Εννοώ ακόμη κι αν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει παιδιά να βρει τρό- πο να μεγαλώσει ένα. Είτε είναι ένα παιδάκι υιοθετημένο είτε είναι ο ανιψιός σου, είτε οτιδήποτε άλλο.

-Τι επαγγελματικά σχέδια έχεις από εδώ και στο εξής;

Αυτή τη στιγμή συμμετέχω στο Mamma Mia σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου. Είμαι με πολύ καλούς και άξιους ηθοποιούς, όπως ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Ίαν Στρατής, η Νάντια Κοντογεώργη, η Αφροδίτη Λιάντου και ο Νίκος Κύρτσος. Έχουμε μία καταπληκτική ομάδα χορευτών και ζωντανή ορχήστρα. Είναι κάτι το οποίο το αγαπάω πολύ. Παράλληλα με την μπάντα μου, τους Imitate Your Mother θα κάνουμε κάποια lives.

-Αν ο Γιώργος Χρανιώτης είχε ένα λυχνάρι και το Τζίνι του ζητούσε να του πραγματοποιήσει μία ευχή, ποια θα ήταν αυτή; 

Θα ήταν δύο ευχές, που περιλαμβάνει η μία την άλλη. Να υπάρχει παγκόσμια ειρήνη και να μην πεινάσει ξανά κανένα παιδί και κανένας άνθρωπος ποτέ ξανά.