Νεα

Η Σκιάθος διαθέτει πλέον τις συγκοινωνίες που της αξίζουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η Σκιάθος γυρίζει σελίδα στον τομέα των μεταφορών, αποκτώντας σύγχρονα λεωφορεία και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που συνάδουν με ένα νησί υψίστης ποιοτικής και τουριστικής εμβέλειας, όπως η αρχόντισσα των Βόρειων Σποράδων, με τους χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως.

Η Κοινοπραξία που εκπροσωπείται από τo Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου και την ΑΚΤΗ ΙΚΕ, υπέγραψε σήμερα το πρωί και επίσημα την σύμβαση ανάληψης εκτέλεσης του έργου της μικροσυγκοινωνίας, ως συνέχεια της επικύρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας, με ετήσιο μίσθωμα, που προκήρυξε ο Δήμος Σκιάθου, βάσεις κείμενης νομοθεσίας.

Πηγή φωτό: skiathoslife

Η Κοινοπραξία με επαγγελματισμό και συνέπεια αναλαμβάνει την ευθύνη για το μεταφορικό έργο στο νησί, με την δρομολόγηση σύγχρονων λεωφορείων, στις γραμμές: Αεροδρόμιο-Σκιάθος-Κουκουναριές-Ασέληνος-Ξάνεμος-Ευαγγελίστρια.

Προτυπωμένα εισιτήρια θα διατίθενται σε πολλά σημεία του νησιού, σε τρία i-box κιόσκια της Κοινοπραξίας (κατά μήκος της διαδρομής Σκιάθος – Κουκουναριές) με αντίστοιχους υπαλλήλους που θα δίνουν πληροφορίες, και φυσικά στο κάθε λεωφορείο.

Από την Τετάρτη θα αποβιβάζονται σταδιακά 10 λεωφορεία (αστικού, ημι-αστικού- υπεραστικού τύπου) στη Σκιάθο, την Πέμπτη θα διεξαχθούν δοκιμαστικές διαδρομές από το έμπειρο προσωπικό και την Παρασκευή 10 Ιουλίου ξεκινά επίσημα η δρομολόγηση ανά 15 λεπτά.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι ήδη προκαθορισμένη με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και είναι 2 ευρώ και 1,60 ευρώ..

Πλέον, δίνεται μία ολοκληρωμένη λύση στον μεταφορικό τομέα του νησιού και συνάμα λύνεται ένα μείζον πρόβλημα δεκαετιών, σ’ έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης της Κοινοπραξίας στο νησί σηματοδοτεί νέες θέσεις εργασίας και επιμέρους προσφορά απασχόλησης για διάφορες ειδικότητες.

Τα ΚΤΕΛ Μαγνησίας Α.Ε. είναι εταιρείες του Νομού, που έχουν δώσει για πολλά χρόνια πολυεπίπεδα δείγματα γραφής, που έχουν αποδείξει την ικανότητα στην παροχή υπηρεσιών και έχουν αφήσει το κοινωνικό τους αποτύπωμα.

Πάντα θα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και δεσμευόμαστε για συνεχή αναβάθμιση όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, καθώς και ανάληψη όλων των βελτιωτικών αλλαγών που κρίνονται απαραίτητες. 

Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την συνολική προσπάθεια περεταίρω ανάδειξης του νησιού, εντός και εκτός συνόρων.

Είμαστε εδώ για να συνδράμουμε όλον τον χρόνο για το καλύτερο δυνατό συγκοινωνιακό έργο.

Είμαστε εδώ για τον μόνιμο κάτοικο, τον επισκέπτη που τιμά το νησί με την παρουσία του.

EΠΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, δήλωσε: «Η Κοινοπραξία αποτελείται από εταιρείες του Νομού που διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον χώρο των συγκοινωνιών και έχουν αποδείξει την ικανότητά τους στην παροχή υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση του πολίτη. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στον πολίτη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και το καλύτερο δυνατό συγκοινωνιακό έργο όλον τον χρόνο. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Σκιάθου για την εξαιρετική συνεργασία και δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την συνολική προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του νησιού».

«400.001,00 ευρώ τον χρόνο στον Δήμο Σκιάθου από την παραχώρηση του έργου της μικροσυγκοινωνίας της Σκιάθου.  Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του έργου της μικροσυγκοινωνίας είναι μια μεγάλη μέρα για τον Δήμο και τους δημότες. Μετά από την περίοδο 2011-2019, όπου η γραμμή λειτουργούσε παράνομα και ο Δήμος εισέπραττε 99.000,00 από τρία λεωφορεία, μετά από δύο χρόνια αγώνα της Δημοτικής Αρχής απέναντι στις  παράνομες προτάσεις της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, είμαστε υπερήφανοι που επιτύχαμε την νόμιμη και οικονομικά προσοδοφόρα λειτουργία της συγκοινωνίας, και προς όφελος του Δήμου, των Δημοτών και επισκεπτών. Ευχαριστούμε θερμά τον ανάδοχο του έργου για τη συνεργασία» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.