Νεα

Μουσείο Αργώ: Αποκαλυπτήρια για το επιβλητικό έργο στον Βόλο (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το πρωτοποριακό μουσείο της «Αργούς» και της Αργοναυτικής Εκστρατείας παρουσιάστηκε στον Βόλο.

Τα αποκαλυπτήρια του έργου στην πατρίδα των Αργοναυτών, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, εντυπωσίασαν τους επισήμους και το κοινό. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 14 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και ευρωπαϊκά προγράμματα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 36 μήνες, δίνοντας στον Βόλο μια άλλη δυναμική στον τομέα του πολιτισμού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ROUTE.

Ο Αδ. Γεωργιάδης, στον χαιρετισμό του, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «αισθάνομαι την χαρά και την τιμή και είμαι τυχερός που θα συνδέσω το όνομά μου με αυτό το πολύ μεγάλο έργο, τόσο για τον Βόλο, όσο και για την Ελλάδα. Το ερώτημα που μας απασχολεί, είναι γιατί τόσα χρόνια δεν έγινε αυτό το μουσείο. Απορούμε όλοι…».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός ανέφερε πως «ως κυβέρνηση, ο Βόλος βρίσκεται στην καρδιά μας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο. Άλλωστε, και η Θεσσαλία ως περιφέρεια έχει καταφέρει να είναι η πρώτη εξ όλων των περιφερειών στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε η παρουσίαση σε βίντεο όλου του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του «Μουσείου της Αργούς», που παρουσίασε ο καθηγητής του ΕΜΠ, Γιάννης Κίζης. Ο ίδιος επεξήγησε τη φιλοσοφία αυτού του κτιρίου που θα ανεγερθεί στο εμβληματικό σημείο του Πεδίου του Άρεως, στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.