Νεα

Νέα δρομολόγια για Σποράδες και Μαντούδι διεκδικεί η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Αίτημα για την προσθήκη νέων δρομολογίων από Βόλο προς Βόρειες Σποράδες και αντίστροφα, καθώς και σύνδεση με το λιμάνι Μαντουδίου Ευβοίας, υπέβαλε προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Πλακιωτάκη, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η αντιπεριφερειάρχης κοινοποίησε το αίτημα ενόψει της προγραμματισμένης σύσκεψης, για τον καθορισμό των δρομολογούμενων πλοίων για την καλοκαιρινή περίοδο, ως προς τις εξυπηρετούμενες περιοχές, τους λιμένες αναχώρησης, ενδιάμεσης προσέγγισης και τερματικών, καθώς και των ωρών αυτών.

Ειδικότερα, η κα. Κολυνδρίνη ζητά να προστεθούν στις υπάρχουσες ακτοπλοϊκές συνδέσεις προς τα νησιά των Σποράδων, από την 1η Μαίου 2020, δρομολόγια πρωινής αναχώρησης από τα νησιά προς τον λιμένα Βόλου και απογευματινής από το Βόλο προς τα νησιά τρεις φορές την εβδομάδα και προς το λιμένα Κυμασίου (Μαντούδι) τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Στην επιστολή που απέστειλε, αναφέρει ακόμη τα εξής:

“Η νησιωτική επιχειρηματικότητα πλέον των δυσκολιών που εμπεριέχονται στην έννοια της νησιωτικότητας, δοκιμάζεται όπως και όλη η Επικράτεια από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19.

Η έγκριση αυτών των δρομολογίων, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι καθοριστικής σημασίας και έρχεται ως φυσική συνέχεια των κυβερνητικών μέτρων, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας

Γνωρίζοντας ότι το φετινό καλοκαίρι ο κλάδος του τουρισμού της χώρας μας θα δοκιμαστεί σκληρά και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κομμάτι του τουρισμού θα εργασθούν σε πρωτόγνωρες για αυτούς και τους εργαζομένους τους, συνθήκες, παρακαλούμε όπως συμβάλλετε εσείς προσωπικά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων”.

Πηγή: volos ert