Πολιτισμος

Τα χωριά της Ελλάδας με τη ματιά 270 insta-φωτογράφων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

#my_greece villages


Από τον Φυροπόταμο της Μήλου και τη Σύμη στον Μόλυβο της Λέσβου, στην Ψέριμο και στο Φιλώτι της Νάξου και από το Κάστρο της Φολεγάνδρου στην Όλυμπο της Καρπάθου, στο Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, στο Μελενικίτσι Σερρών και στην Κρήτη.

Διακόσιοι εβδομήντα φωτογράφοι μάς καλούν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στην ελληνική επαρχία που αντιστέκεται στο πέρασμα του χρόνου.

Τα υπέροχα τοπία, η αρχιτεκτονική, οι γειτονιές, οι παραδόσεις, τα έθιμα, η καθημερινότητα, οι άνθρωποι, οι εποχές, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας κάθε περιοχής, οι εικόνες που συναντάμε στα πανέμορφα, γνωστά και άγνωστα, χωριά της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν σε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο #my_greece: villages (εκδόσεις Bell), που προέκυψε από τον μεγαλύτερο ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας στην ιστορία των καλλιτεχνικών δράσεων της πιο δραστήριας κοινότητας Ελλήνων Instagramers.

Tο #my_greece: villages αποτελεί συνέχεια του φωτογραφικού λευκώματος #my_greeceη Ελλάδα μέσα από το βλέμμα 270 Ιnsta-Φωτογράφων, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ διακρίθηκε στα 10 καλύτερα βιβλία της χρονιάς στην κατηγορία «Ευ Ζην» των Public Book Awards 2018.

Όπως συνέβη και με το πρώτο πρότζεκτ, την έκδοση του νέου λευκώματος συνοδεύει η ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας #my_greece: villages, η οποία θα φιλοξενηθεί τους επόμενους μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Οι Greek Instagramers Events είναι μία ανοιχτή φωτογραφική κοινότητα με χιλιάδες ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα.Ιδρύθηκε το 2013 από τον Γιώργο Βέργαδο, την Έλλη Αγιαννίδη και τη Σταυρούλα Σπυρέα, με στόχο τη συσπείρωση των φίλων της φωτογραφίας και των κοινωνικών δικτύων.