Νεα

Ταξιδέψτε ελεύθερα σε όλους τους προορισμούς του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας με το Freedom Pass (δείτε πως)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το φετινό καλοκαίρι ταξιδεύετε με ασφάλεια και… ελευθερία σε όλους τους προορισμούς μας, ανά την Ελλάδα.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Μαγνησίας ενημερώνει το νεανικό επιβατικό κοινό για την απλή διαδικασία χρήσης της Freedom Pass κατά τη διάρκεια κράτησης/πληρωμής εισιτηρίου, είτε στα εκδοτήρια ή μέσω διαδικτύου.

Το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Μεταξύ αυτών και η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας.

Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Όλοι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003, δικαιούνται να εκδώσουν το Freedom Pass. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19. 

Η διαδικασία

Πληρωμή στα εκδοτήρια των σταθμών μας

Πρόκειται για μία απλή, εύχρηστη και φυσικά ανέπαφη συναλλαγή.

Οι δικαιούχοι νέοι, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία απόκτησής της, αποθηκεύουν την κάρτα στο smartphone τους.

Πλησιάζοντας το κινητό τους στο POS του εκδοτηρίου (όπως σε κάθε συναλλαγή με contactless χρεωστικές κάρτες) και έχοντας ενεργοποιημένο το NFC, η συναλλαγή ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Πληρωμή ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-ticket)

H υπηρεσία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου παρέχεται επιτυχώς από την ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας στους χρήστες του διαδικτύου.

Aφού συμπληρώσετε τα στοιχεία, επιλέξετε τη θέση σας και το δρομολόγιο, μεταβαίνετε στο ασφαλές τραπεζικό περιβάλλον πληρωμών. 

Κατά τη διαδικασία κράτησης θέσης και πληρωμής του e-ticket, ο κάθε χρήστης συμπληρώνει τα στοιχεία της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας Freedom Pass, όπως με κάθε χρεωστική κάρτα.

Τα χρήματα κρατούνται σε πραγματικό χρόνο, όπως σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή.

Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής σας ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΤΕ τον περιηγητή (browser) σας. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα θα μεταβείτε αυτόματα πίσω στην παρούσα σελίδα όπου θα εκτελεστεί η ΕΚΔΟΣΗ των εισιτηρίων σας. 

Εκμεταλλευτείτε το voucher των 150 ευρώ για το φετινό καλοκαίρι, απλά, εύκολα, ανέπαφα σε όποιες τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες επιθυμείτε.

H έκδοση της κάρτας

To Freedom Pass εκδίδεται με αίτηση που υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω του freedompass.gov.gr. Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε οι κωδικοί σας στο Taxisnet. Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email σας. Αν κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Την επόμενη ημέρα, λαμβάνετε SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα των VISA ή MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί να αποκτήσετε. Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android).