Νεα

Το ισπανικό RTVE “γυρίζει” σε Βόλο, Πήλιο, Κάρλα και Μετέωρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη και σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ισπανικό τηλεοπτικό συνεργείο βρίσκεται στη Θεσσαλία το διάστημα 15-19 Ιανουαρίου στο πλαίσιο γυρισμάτων για τις ανάγκες των εκπομπών «Senderos del mundo» και «Turismo rural en el mundo» που θα προβληθούν, περί τα τέλη Φεβρουαρίου, από το δεύτερο κανάλι της ισπανικής δημόσιας τηλεόρασης RTVE.

Στόχος της τηλεοπτικής παραγωγής είναι η προβολή και ανάδειξη χωριών, παραδοσιακών οικισμών, τοπίων και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής στο κοινό της Ισπανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες πρόκειται να προβληθούν οι εκπομπές.

Το τηλεοπτικό συνεργείο προβλέπεται να επισκεφθεί το Βόλο, γραφικά χωριά του Πηλίου ενώ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια περιπατητική διαδρομή στο δάσος Φλαμουρίου και στη λίμνη Κάρλα. Η παραμονή τους στην περιοχή ολοκληρώνεται με επίσκεψη στους ιερούς βράχους των Μετεώρων.

Σε σχετική δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε μεταξύ άλλων «η παρούσα Περιφερειακή Αρχή θα είναι πάντα αρωγός και θα στηρίζει κάθε στοχευμένη δράση ανάδειξης και προβολής της Μαγνησίας εντείνοντας τις προσπάθειές της μέσα από την υλοποίηση ενός φιλόδοξου προγράμματος τουριστικής προβολής που έχει καταρτίσει, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, για το τρέχον έτος».