Αφιερωματα

Το Πήλιο της Τζένης Καρέζη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός άφησε πλούσια παρακαταθήκη για το μέλλον. Η Τζένη Καρέζη, πέραν της κινηματογραφικής κληρονομιάς, πρόσφερε πολλά στον πολιτισμό και τον εγχώριο τουρισμό του Πηλίου.

Ποιος γνώριζε ότι η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου διέθετε εξοχικό στο Πήλιο και ερωτευμένη με την Τσαγκαράδα, γραφικό χωριό του βουνού των Κενταύρων, αγόρασε σπίτι για αποδράσεις εκείνη την εποχή;

Η Τζένη Καρέζη ήθελε να δραπετεύει τον ελεύθερο χρόνο της στην εξοχή. Το Πήλιο ήταν το μέρος που αγαπούσε. Στην Τσαγκαράδα απέκτησε εξοχικό, όπου αισθάνθηκε ότι βρήκε το δικό της παράδεισο ανάμεσα στα πλατάνια.

Στην αυλή του σπιτιού της αξέχαστης πρωταγωνίστριας Τζένης Καρέζη στην γραφική Τσαγκαράδα Πηλίου που υπεραγαπούσε και περνούσε ξέγνοιαστες, ξεκούραστες ώρες με την οικογένεια της, εγκαινιάστηκε ένα θεατράκι που φέρει το όνομά της.

Σήμερα, οι πολιτιστικοί οργανισμοί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς διοργανώνουν παραστάσεις κι έτσι η μνήμη της Τζένης συνεχίζει και συντροφεύει τον κάθε επισκέπτη.

Αν επισκεφτείτε το Πήλιο, πέραν της Μακρυνίτσας και των υπόλοιπων παραδοσιακών χωριών, μην ξεχάσετε να πάτε στην πρώην οικία της Τζένης Καρέζη και το θεατράκι…