Αφιερωματα

Instagram: Η επιτομή της αισθητικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε τρεις ορόφους εκτείνονται τα νέα, μίνιμαλ αισθητικής, γραφεία του Instagram, της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, που αγόρασε ο Mr Facebook το 2012, έναντι 1 δισ. δολαρίων.

Το Instagram, γιορτάζοντας τα γενέθλιά του, μετέφερε το 2016 τους 350 εργαζομένους του σε νέο κτήριο, δίπλα από το στρατηγείο του Facebook στο Menlo Park της Καλιφόρνια. 

Μεγάλα παράθυρα φέρνουν το φως του ήλιου σε κάθε σημείο των γραφείων, ενώ διακοσμητής εσωτερικών χώρων, μεγάλο όνομα στην αγορά του Hollywood, δημιούργησε… γωνιές δημιουργικότητας για τον εργαζόμενο ή τον επισκέπτη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Instagram, Ian Spalter, συνεργάστηκε με την αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler, προκειμένου να σχεδιάσει ένα γραφείο με τρόπο τέτοιο που να αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της εφαρμογής. Ο χώρος διαθέτει ένα καθηλωτικό λόμπι με οκτώ ψηφιακές οθόνες που δείχνουν το περιεχόμενο από το app. Επίσης, μια περιοχή με στούντιο, εξοπλισμένη με τέλεια φωτισμένες σκηνές από την εφαρμογή, χρησιμεύουν ως σκηνικά για αναμνηστικές φωτογραφίες για τους επισκέπτες. Σχεδιασμένος με γνώμονα την άνεση και τη δημιουργικότητα, ο χώρος διαθέτει ανοιχτό πλάνο. 

Μην χάσετε: To στρατηγείο του Twitter

Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνεται η συμμετοχή αλλά και η συνεργασία. 

Επιπλέον, πλήρως εξοπλισμένες μικρο-κουζίνες βρίσκονται σε κάθε όροφο, με πολλούς χώρους για χαλάρωση. 

Πρόκειται για έναν εργασιακό παράδεισο. Δεν συμφωνείτε;