Αφιερωματα

Το κορυφαίο επιβατικό van ανήκει στη Mercedes

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
 
Θεωρείται ένα από τα καλύτερα van που κυκλοφορεί στους δρόμους...

Ιδανικό για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που αναζητούν ένα επιβατικό όχημα με πλούσιες δόσεις πολυτέλειας, εξαιρετική οδική συμπεριφορά, υψηλά επίπεδα ασφάλειας και μεγάλες μεταφορικές ικανότητες. 

Πλέον, το Mercedes Vito είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση με την ονομασία eVito Tourer, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς σε ξενοδοχειακές μονάδες, ως ταξί, ακόμη και ως σχολικό. Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας για το εμπόριο, την καθημερινή  δουλειά και τη διασκέδαση. Διατίθεται σε δύο τύπους αμαξώματος, με μήκος 5.140 ή 5.370 χλστ. και ταξινομείται ως επιβατικό. Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 204 ίππων, χαρίζοντας πολύ καλές επιδόσεις.

Το βάζεις στην πρίζα, φορτίζεις και κάνεις 420 χιλιόμετρα

Τα σπουδαία ωστόσο έρχονται από την μπαταρία. Με χωρητικότητα 100kW μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση 421 χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες, καλύπτοντας πλήρως τις καθημερινές ανάγκες του οδηγού. Με τη μέγιστη ταχύτητα να ξεπερνά τα 140 χλμ./ώρα, ο επαγγελματίας μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις και να μεταβεί με άνεση από πόλη σε πόλη.

Στο σαλόνι υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων φιλοξενώντας έως 8 άτομα…

Η υποδοχή για τη φόρτιση της μπαταρίας βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό. Το eVito Tourer έχει τη δυνατότητα φόρτισης σε εναλλασσόμενο ή συνεχές ρεύμα. Διαθέτει καλώδια τόσο για αναπλήρωση ενέργειας από το σπίτι όσο και από δημόσιο σταθμό φόρτισης και ταχυφορτιστή. Μέσω δικτύου 110kW μπορεί να φορτιστεί σε ποσοστό 80% σε λιγότερο από 45 λεπτά. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αυτονομία. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας του επιτρέπει να εξοικονομεί ενέργεια και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την κατάσταση της μπαταρίας. 

Δείτε επίσης: Εξερευνούμε το Πήλιο με τον «βράχο» Χ-class της Mercedes

Φυσικά, όπως κάθε μοντέλο της Mercedes έτσι κι αυτό εξοπλίζεται με τις κορυφαίες τεχνολογίες.

Φέρει αερανάρτηση AIRMATIC, κάμερες, ψηφιακό καθρέπτη, καθώς και τα συστήματα υποβοήθησης «Active Brake Assist», «Attention Assist», «Driving Light Assist» και «Cruise Control», προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση ασφάλειας και άνεσης σε οδηγό και επιβαίνοντες. 

Τα καθίσματα έχουν ανασχεδιαστεί ώστε να μην κουράζουν τους επιβάτες, είτε αυτοί είναι ενήλικες είτε παιδάκια. Οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας δεν θα μπορούσαν να λείπουν, με το Vito να φέρει στις πιο σπέσιαλ εκδοχές έως In Car WiFi με ταυτόχρονη σύνδεση οκτώ συσκευών. Για τους «παραδοσιακούς», υπάρχουν και οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Όλες έχουν αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά. 

.