Αφιερωματα

To στρατηγείο του Twitter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ο κολοσσός έκανε λίφτινγκ σε ένα αδειανό κτήριο επί 50 χρόνια και το μετέτρεψε σε όαση…

Σε ένα Art Deco κτήριο του 1937 το Twitter στεγάζει τα κεντρικά του γραφεία με τους 141 εργαζόμενους τμημάτων επιχειρήσεων, πωλήσεων, μηχανικής, έρευνας, υποστήριξης.

Τα κεντρικά γραφεία του Twitter (με τους 241 εκατομμύρια χρήστες) βρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια και διαθέτουν αρκετές μικρές αίθουσες συσκέψεων με οθόνες ή λευκούς πίνακες για τις συσκέψεις των εργαζομένων, αλλά και αίθουσα με παιχνίδια…Παντού φιγουράρει το logo της εταιρείας.

Το γραφείο απλώνεται σε τρία ορόφους, όλα με εντυπωσιακή διακόσμηση. Η έδρα αυτή είναι οργανωμένη σε τομείς που σχετίζονται με τη λειτουργία. Υπάρχει μια σειρά από αίθουσες συσκέψεων, χώρους εργασίας, κοινωνικές περιοχές αλλά και χώρους διασκέδασης, όπως BBQ area. Είναι ένα εναλλασσόμενο γραφείο που καταφέρνει να συνδυάσει τη δουλειά με τη διασκέδαση. Μετά από όλα, ένας ευτυχισμένος υπάλληλος είναι ένας αποτελεσματικός υπάλληλος.

Η φιλοσοφία του κολοσσού είναι: Το μόνο καλύτερο πράγμα από τη δουλειά στο σπίτι είναι να δουλεύεις κάπου ακόμη καλύτερα από το σπίτι.

Οι περισσότεροι χώροι συνάντησης και ψυχαγωγίας παρουσιάζουν σχέδια ανακούφισης πουλιών. Η διακόσμηση ποικίλλει ανάλογα με τη λειτουργία της ζώνης. Για παράδειγμα, οι αίθουσες συσκέψεων έχουν μια πιο νηφάλια εμφάνιση, αλλά εξακολουθούν να διαθέτουν πινελιές χρώματος. Είτε πρόκειται για έναν πολύχρωμο τοίχο, πολύχρωμα έργα τέχνης στον τοίχο ή κάτι τόσο απλό όσο ένα δημιουργικό μοτίβο, αφαιρεί τη μονοτονία. Η έδρα διαθέτει επίσης ένα στούντιο γιόγκα όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να χαλαρώσουν. Στη συνέχεια υπάρχει ένας κήπος στον τελευταίο όροφο όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να πάρουν μια ανάσα καθαρού αέρα και να ξεκαθαρίσουν το μυαλό τους, έχοντας τη δυνατότητα να στρώσουν μία κουβερτούλα και να εργαστούν στη… φύση. 

Ο υπόλοιπος χώρος καταλαμβάνει κυρίως κοινές περιοχές που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα και την αλληλεπίδραση.