Αφιερωματα

Travel tips by Route

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η Ελλάδα προσφέρει απλόχερα τις πιο όμορφες εικόνες, όλες τις εποχές του χρόνου.

Με τα λεωφορεία της ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας ταξιδεύετε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας καθημερινά

Το Route παραθέτει κάποιες ιδέες για το επόμενο ταξίδι σας, είτε διαμένετε στις παρακάτω πόλεις ή τις επισκέπτεστε για λίγες ημέρες.

Απολαύστε το μουσικό συντριβάνι του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Για το πολιτιστικό διαμάντι της Αθήνας είχαμε αναφερθεί εκτενώς στο 1ο μας τεύχος. Σε περίπτωση που δεν το έχετε επισκεφτεί ακόμη, η νέα ατρακτιόν ίσως σας παρακινήσει περισσότερο… Φυσικά αναφερόμαστε στο μουσικό συντριβάνι, το οποίο μπορεί να μην ξεπερνά σε όγκο αυτό που επισκεφτήκαμε στο Ντουμπάι, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακό.

Τα Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο κανάλι αποτελούν μια νέα, εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία δημιουργήθηκε χάρη στην πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, έχουν αναπτυχθεί στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας. Τα water shows  κίνηση των σιντριβανιών έχουν χορογραφηθεί πάνω στα ακόλουθα έργα:

Το εντυπωσιακό οικοδόμημα αποτελεί δημιούργημα του Αλέξανδρου Αναστασιάδη και έχει ύψος 72,4 μέτρα. Ο πύργος κοσμεί το χώρο της ΔΕΘ Θεσσαλονίκης από το 1970.

Αρχικά είχε χτιστεί για να εξυπηρετήσει τηλεπικοινωνιακές ανάγκες, ωστόσο ο τέταρτος όροφος, φιλοξενεί μία από τις δημοφιλέστερες καφετέριες της πόλης. 

Από τον τρίτο όροφο του κτιρίου μπορεί να θαυμάσει κανείς όλη την Θεσσαλονίκη. Μπροστά τους απλώνεται ο Λευκός Πύργος, η νέα παραλία, ο χώρος της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα δει κανείς από ψηλά αν επισκεφθεί τον πύργο του ΟΤΕ.

Μετά από 193 σκαλιά… η κορυφή  

Οι Σκάλες της Οδού Αγίου Νικολάου βρίσκονται στην Πάτρα και πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες της πόλης. Αποτελούν σημαντικό αξιοθέατο και ιστορικό μνημείο, αλλά εντούτοις ο αρχικός σκοπός της κατασκευής τους διατηρείται ωστόσο αναλλοίωτος έως σήμερα. Πρόκειται, συν τοις άλλοις, για χαρακτηριστικό δείγμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Πάτρας.

Αποτελούν ένα από τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Πάτρας, τόσο από την κορυφή τους με την όμορφη θέα που προσφέρουν προς το κέντρο της πόλης, τον Πατραϊκό και τα απέναντι βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, όσο και από την περιοχή κάτω από αυτές. Αποτελούν δημοφιλή και πολυσύχναστο προορισμό, ντόπιων και επισκεπτών, που συρρέουν εκεί για βόλτα, αναψυχή και χαλάρωση.

Βόλτα στον Ληθαίο με τις γέφυρες

Ο Ληθαίος ποταμός των Τρικάλων πηγάζει από τα Αντιχάσια Όρη, σε υψόμετρο 500 μέτρων και οφείλει το όνομά του στη λήθη (λησμονιά). Σύμφωνα με το Στράβωνα, στις άκρες του γεννήθηκε ο Ασκληπιός, θεός της ιατρικής. Τα νερά του, μετά από μια διαδρομή 36 χιλιομέτρων, διασχίζοντας το κέντρο της πόλης, εκβάλλουν στον Πηνειό.

Συνολικά δέκα γέφυρες ενώνουν τις όχθες του με σημαντικότερη την Κεντρική. Πρόκειται για μια τοξωτή μεταλλική γέφυρα κατασκευασμένη το 1886 από Γάλλους μηχανικούς, η οποία πλέον λειτουργεί ως πεζογέφυρα και αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται η Γέφυρα του Ασκληπιού, σύγχρονη πεζογέφυρα την οποία κοσμούν το ορειχάλκινο άγαλμά του και ένας τεχνητός καταρράκτης. Μην παραλείψετε να περάσετε από το σημείο…